VAŽNI SAVJETI – organizacija svadbe

Najvažnija stvar je kada je u pitanju organizacija svadbe, je da zabava ne počne suviše rano niti suviše kasno..Neki počnu čak u devet prije podne (a i ranije), pa se gosti i muzika toliko izmore, da se izgubi najvažniji cilj okupljanja, a to je da se svi lijepo druže i opušteno provedu. Sve to prepodnevno silovanje, dovede do toga da gosti već poslje ručka dremaju za stolom, djeca su nervozna, a od umora i znoja ni osoblje ni muzika više ne funkcionira kako treba…

Gostima treba diskretno napomenuti da budu točni pri dolasku u restoran, jer je vrlo ružno kada se sakupljaju satima..ovi koji su stigli ranije, dosađuju se, jer veselja nema dok svi ne dođu. Sve podsjeća na ono – Uzalud vam trud svirači.

Gosti obavezno moraju ući prije mladenaca, koji bi uz lijepu najavu ušli u restoran.
Vrlo je bitno da predjelo izađe što prije, možda čak i čim gosti počnu da pristižu. Primjetili smo da, dok nema predjela, nema ni osmjeha, ni raspoloženja, a kad se kasno posluži predjelo, svi gosti (već jako gladni) istovremeno počnu jesti, što baš i nije lijepa slika.

Pri izboru muzike, treba imati u vidu, da su pod br.jedan POUZDANI. Vjerovatno ste čuli za slučajeve kad se muzika ne pojavi u svadbi ili dođe u okrnjenom sastavu bez pola sastava, bez pjevača, itd..Zato je najbolje birati one koji postoje u istom sastavu više od pet godina ( mi 15!!)

Insistirati da:

– da imaju ujednačenu i urednu garderobu
– da ne sviraju sa cigaretom u ustima
– da ne piju alkohol
– da nisu preglasni
– da imaju ugodan i taktičan kontakt sa gostima
– da se ne štimuju pred gostima
– da su nasmješeni
– da su im čiste cipele
– da su obrijani i čisti,
– da im zvučnici ne stoje na gajbama i stolovima
– da ne rade svaki čas pauzu
– da posjeduju mp3 ili CD player, sa prigodnom muzikom za vrijeme pauze
– da posjeduju rasvjetu tj. svjetlosne efekte
– da ne dozivaju konobare preko mikrofona
– da pravilno i logično redaju repertoar i da paze da ne padne atmosfera
– da su im svi kablovi ( i strujni i zvučnički) ispravni, tako da nema prekidanja, šustanja i krčanja….

Često smo imali priliku da vidimo kako fotograf i snimatelj ne snimaju najatraktivnije momente na zabavi. npr. mlada pjeva sa bendom, mladoženja na stolici, a društvo oko njega, mi kleknemo oko mlade i sl. Skrenite im pažnju da takve stvari ne propuštaju!